Selecteer een pagina

Het is zomer, een prachtige dag en mijn vriendin en ik besluiten naar de Loosdrechtse plassen te gaan, een bootje te huren en er een heerlijke dag van te maken. We slaan stokbrood in, Franse kaasjes, zoutjes , wijn en natuurlijk een paar biertjes. Want bij zo’n warme dag hoort een lekker koud biertje.

We gaan op weg, badpakken mee, nou ja een badpak in die tijd droeg ik nog een bikini en liever nog een mono kini. En natuurlijk niet te vergeten zonnebrand creme. Aangekomen in Loosdrecht huren we ergens een bootje en varen weg. Maar meteen gaat het al mis. De motor van het bootje slaat af en we zijn al best een eind van de oever af en weten ons even geen raad. We krijgen er de slappe lach van en drinken maar eerst een biertje. Maar zo schiet het niet op natuurlijk. In die tijd hadden we nog geen mobiele telefoon dus we dobberen rond. Er komt een bootje aanvaren, we roepen om hulp, maar omdat we ook staan te lachen, geloven de mensen van het andere bootje niet dat we motorpech hebben. Ze zwaaien wel enthousiast terug.

Nog maar een biertje dan, wat moeten we anders? We dobberen rond, liggen zo goed en zo kwaad als het gaat te genieten van de zon. Dan besluit ik nogmaals te proberen of de motor aanslaat en zonder problemen doet hij het. Natuurlijk moeten we daar ook weer heel erg om lachen. We varen naar een mooi plekje, genieten van onze meegebrachte lekkernijen en nemen nog een biertje. Plotseling krijg ik een enorme buikkramp, oh jee dat gaat niet goed en ik spring in het water.              
 “ Wat doe je “ vraagt mijn vriendin stomverbaasd. In het water laat ik de buikkramp ontsnappen en haal opgelucht adem. Dan zie ik het verbaasde gezicht van mijn vriendin, ze kijkt niet naar mij maar in het water. Ik volg haar blik en daar drijven allemaal kleine bruine bolletjes om mij heen.

Gatver, alles is komen bovendrijven, ik dacht dat het zou zinken. We kijken elkaar aan en gieren het uit.            
“ Daarom ging ik even zwemmen ”probeer ik uit te leggen met gesloten mond, voordat de bolletjes weer terug naar binnen drijven.
Ik denk dat ik maar voorlopig geen bier meer drink.