Selecteer een pagina

Geregeld heb ik nog contact met mensen uit de flat waar ik tot twee jaar geleden gewoond heb. Zo ook met Piet. Een knorrige ouwe man met allerlei gebreken. Maar desondanks klikte het wel tussen ons. Ondanks het feit dat ik nu aan de andere kant van Alphen woon  belt hij me geregeld op om een boodschap voor hem te doen. Hij is niet zo mobiel meer en komt bijna nergens.
Piet lust graag paling en geregeld vraagt hij mij om paling voor hem te halen in Burgerveen. Dan ruil ik mijn auto om voor de zijne en rij naar Burgerveen.

Ik lucht mijn hart bij een vriendin omdat ik me erger aan zijn onbehouwen manier van doen en de vanzelfsprekendheid waarmee hij er vanuit gaat dat ik maar klaar sta voor hem. Mijn vriendin noemt hem sindsdien Paling Pietje.
Een paar weken geleden ben ik met hem naar de oogarts geweest. Ik moest mee de spreekkamer in want zei Piet
“ Twee horen meer dan één ”.
Op een vraag van de oogarts antwoordde hij
“ Weet ik veel, daarom zit jij toch hier? ” Ik zat daar met gekromde tenen en plaatsvervangende schaamte.
Bij de balie moest een afspraak worden gemaakt voor een staar operatie. De assistente vroeg of elf november schikte.
“Dat moet je aan haar vragen “zei Piet met een hoofdknik naar mij “ Zij moet me brengen ”. Ik maakte me daar zo boos om, vragen doet hij niet. Hij gaat er gewoon van uit dat ik mee ga.

Met zijn manier van doen stoot hij mensen af, en ik denk ook zijn twee dochters waar hij nauwelijks contact mee heeft.
Op een zondagmiddag zit ik met mijn twee zussen te genieten van een hapje en een drankje bij Wet ’n Wild als mijn telefoon gaat. Nou effe niet dacht ik. Maar de beller blijft aanhouden. Geiiriteerd neem ik op en wil de beller afpoeieren. Maar het is de buurvrouw van Piet en zij vertelt me dat Piet de afgelopen nacht in zijn slaap is overleden.
Ik schrik er enorm van. Maar Piet zijn gebed is verhoord. Hoe vaak heeft hij me al niet verteld dat het leven van hem niet meer hoeft op deze manier.
Wel vraag ik me af of zijn dochters de oogarts hebben afgezegd.

Rust zacht Piet.

In de nacht van 28 op 29 september 2019  is Piet in zijn slaap overleden.

 

Tiny okt 2019